Om Tapping

Om Mindful Tapping


Mindful Tapping är enkla, kraftfulla och trygga metoder som ger effektiv och varaktig förändring i hur du mår, tänker, känner och beter dig. Mindful Tapping ger dig kraft och möjlighet till förändring!


Tapping, är en utav metoderna som ryms inom konceptet Mindful Tapping, innebär att du stimulerar akupunkturpunkter med fingertopparna. Punkterna sitter i ansikte, på händer och överkropp. Du utför detta på dig själv och på så vis balanseras och lugnas hjärna och nervsystem vilket gör att tapping går fint att använda både för stresshantering och det klarar du på egen hand efter introduktion. Det går även fint att använda tapping som en av metoderna där vi arbetar lite mer på djupet för att uppnå gynnsamma förändringar och då kombineras den med andra metoder.Mindful Tappingkonceptet består bl a av teknikerna Mindful Eye Positions, TAT, Be Set Free Fast med flera, där terapeuten guidar klienten i att frigöra sig från spänningar, stress och upplevelser som sitter i kroppen. Det som vi har varit med om finns "lagrat" och vårt nervsystem reagerar utifrån tidigare händelser många gånger. Det är förklaringen till att vi ibland får en starkare reaktion än vad den faktiska situationen skulle behöva utlösa. Olika typer av rädslor flyg-, hund-, orm-, vatten- eller höjd- är exempel på tillstånd som vi effektivt kan arbeta med för att göra dig fri att leva så som du önskar.


Behandlingarna sker mjukt och skonsamt på ett sätt där du inte behöver utelämna dig. Du behöver inte berätta känsliga saker för mig för att jag ska kunna hjälpa dig. Vi arbetar kroppsorienterat och utgår från det som du upplever i din kropp.

 


Mindful Tapping bygger på modern neurofysiologi och traumaforskning, det vill säga kunskap om hur kropp, hjärna och nervsystem påverkas av det som vi är med om och upplever i livet. 


Man kan enkelt beskriva det som att alla människor bär på en ryggsäck (dvs följder av livets erfarenheter och upplevelser, dessa går att dela in i trafikljusets färger; röda, gula och gröna*). Med hjälp av Mindful tapping ¨neutraliseras minnena¨ och ryggsäcken blir lättare att bära, utan att behöva prata om innehållet i den. Då behöver man bli guidad av en Mindful Tapper.


* Röda upplevelser är traumatiska, gula är stressande och gröna är harmoniska.